Afară ninge ca-n poveşti, puncte, puncte Steaua Bucureşti!

Afară ninge ca-n poveşti, puncte, puncte Steaua Bucureşti!
Când s-a publicat sondajul că CFR e cea mai iubită echipă din intersecţia 7 străzi, am răsuflat uşurat.

Iată, am scris atunci pe uşa unui garaj cu coadă de mâţă sătulă, oamenii cu carbid în burtă nu mai sunt singuri - s-a inventat o echipă şi pentru cei ocoliţi de raţiune! Prostii. Sondajele sunt măsluite, viaţa e neagră.

Steaua şi Dinamo sunt, de fapt, cuvintele cel mai des folosite de oamenii acestor locuri atunci când vine vorba de fotbal. Pentru ele s-au umplut stadioanele oraşului, pentru ele suspină gospodinele emancipate în brigăzi, lor le este închinată atenţia când vântul etapelor le poartă spre Cluj. Aş vrea să închid poarta simpatiei pentru aceşti monştri, dar tare mi-e frică să nu sfârşesc călcat de mulţimea strânsă la circ.
Un comunist, mai negru ca necuratul, ducea în spate un cazan. Au venit la botezul în smoală Steaua şi Dinamo, primind şi nume cum se dădeau atunci, "luaţi dragilor şi căraţi în lume ruşinea naşterii din păcat!" N-am prins acele ceasuri, dar mi le-a povestit un bătrân ajuns pe stradă, orb de la cât întuneric a văzut.

Astăzi, plâng pentru părăsirea Universităţii de către copiii ce au îngrijit-o până la vârsta icoanelor. Un stadion pentru alţii, ce parşiv te loveşte dragostea dacă fluieri noaptea sub geamul fetelor măritate...

 

 

Comenteaza