Alfred Bulai, cercetat PENAL pentru "folosirea funcției în scop sexual"

Alfred Bulai, cercetat PENAL pentru "folosirea funcției în scop sexual"
| Foto: Colaj - sursa Dreamstime.com, Snoop.ro / ilustraţie - Roma Gavrilă

După ce 18 victime și martori au vorbit cu jurnaliştii de la Snoop despre comportamentul lui Alfred Bulai de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii la SNSPA, poliția a deschis o anchetă.

Profesorul de sociologie Alfred Bulai de la Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) face subiectul unei anchete jurnalistice, publicată de Snoop.ro, în care 18 studente îl acuză de hărțuire sexuală.

"Maestrul manipulării", aşa cum este denumit în titlul investigaţiei profesorul de sociologie Alfred Bulai de la Școala Naţională de Studii Politice și Administrative, a fost înregistrat de unele studente pe care le-a hărţuit sexual. În înregistrările audio Alfred Bulai le cerea să se dezbrace. Presupusele victime au declarat că Bulai ar fi abuzat de-a lungul multor ani de statutul său în cadrul instituției academice, pentru a le manipula.  

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, ce fac referire la faptul că, un cadru didactic al unei Universități din București ar fi avut un comportament nepotrivit față de mai multe studente, Serviciul Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii Capitalei au demarat investigațiile, față de persoana în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea funcției în scop sexual, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.”, informează DGPMB, a transmis gandul.ro

SNPA a dat un comunicat în care a precizat că a sesizat Comisia de Etică în privința acuzațiilor aduse profesorului Alfred Bulai. De asemenea, rectorul SNSPA a cerut retragerea lui Alfred Bulai din funcția de director al Departamentului de Sociologie și suspendarea de la cursuri, în contextul acuzațiilor, a mai informat sursa citată. 

Comenteaza