Bode a atacat decizia prin care i s-a respins acțiunea de chemare în judecată a UBB. Recursul se va judeca la Cluj

Bode a atacat decizia prin care i s-a respins acțiunea de chemare în judecată a UBB. Recursul se va judeca la Cluj

Ministrul de Interne Lucian Bode a făcut recurs la decizia Tribunalului Sălaj, care i s-a respins acțiunea de chemare în judecată a UBB Cluj după hotărârea privind teza plagiată.

“Dr. Bode a făcut recurs la decizia Tribunalului Sălaj prin care i s-a respins acțiunea de chemare în judecată a Universității „Babeș-Bolyai”. Recursul, înregistrat azi pe portalul instanțelor, se va judeca la Curtea de Apel Cluj-Napoca.

Și tot azi, dr. Bode a informat UBB că a cerut editurii CA Publishing retragerea de la difuzare sau comercializare a cărții sale – care reprezintă teza publicată -, dar și suspendarea oricăror demersuri de republicare.

Cartea oricum nu a fost comercializată vreodată și a fost publicată de dr. Bode doar pentru a bloca apariția ei pe platforma publică cu teze de doctorat. Știa el ce știa când a decis să o publice la fosta editură a fostului său coordonator de doctorat, într-un tiraj neglijabil, care nu a ajuns niciodată la vânzare în vreo librărie”, scrie Emilia Șercan pe Facebook.

Președintele Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, Dacian Dragoș, a declarat pentru Edupedu.ro
că ministrul Lucian Bode a cerut retragerea volumului și că editura a anunțat că dă curs solicitării, iar cartea nu se mai află în circulație sau comercializare.

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a analizat teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, și a ajuns la concluzia că aceasta este “profund viciată”.

Comenteaza