Caz bizar. Un tânăr a preferat să meargă la închisoare decât să plătească o amendă

Caz bizar. Un tânăr a preferat să meargă la închisoare decât să plătească o amendă

Un bărbat de 26 de ani a refuzat să plătească o amendă penală chiar dacă acesta era conștient că riscă să fie trimis la închisoare.

Tribunalul Galați l-a condamnat, în 9 februarie, pe un tânăr de 26 de ani la 150 de zile de închisoare pentru că a refuzat să plătească o amendă penală. Decizia instanței nu este definitivă.

În urmă cu patru ani, în anul 2020, tânărul a fost condamnat la o amendă penală de 3.000 de lei pentru că a cumpărat și deținut droguri de risc pentru consumul propriu, scrie Adevărul.ro.

Bărbatul a fost conștient că dacă nu plătește amenda, riscă închisoare. În plus, tânărul nu s-a prezentat la niciun termen de judecată.

Instanța de judecată a făcut numeroase demersuri pentru a-l încunoștința să plătească amenda penală, printre care se numără citarea, afișarea deciziei inițiale a Tribunalului la ușa instanței și chiar citarea cu mandat de aducere, dar toate s-au dovedit inutile, potrivit sursei citate.

Bărbatul nu este încarcerat și nu suferă de vreo boală care să îl facă inapt pentru muncă. Din verificări a reieșit că tânărul nu este angajat cu forme legale, determinabile conform legislației muncii și legislației fiscale și supuse evidențelor financiare.

„A fi apt de muncă, dar a nu obține venituri, nu este o cauză de exonerare de la plata amenzii penale, nerealizarea de venituri legale și identificabile de către condamnat reprezentând strict opțiunea sa”, punctează instanța de judecată.

De asemenea, magistrații au mai spus că "în acest mod, el fie dorește să creeze o aparență de insolvabilitate, fie își manifestă dezinteresul de a-și câștiga existența prin muncă, denotând o evidentă neadaptabilitate socială. O asemenea atitudine trebuie aspru sancționată".

Judecătorul care s-a ocupat de acest caz a ajuns la concluzia că tânărul de 26 de ani refuză pur și simplu să plătească amenda, fapt pentru care l-a condamnat la închisoare.

Comenteaza