Chestorul Mihai Rus rămâne sub control judiciar! Cererea i-a fost respinsă de Curtea de Apel Cluj

Chestorul Mihai Rus rămâne sub control judiciar! Cererea i-a fost respinsă de Curtea de Apel Cluj

După ce a fost plasat sub control judiciar, chestorul Mihai Rus, șeful IPJ Cluj a fost suspendat din funcție. El a depus o cerere de a se reîntoarce în funcție, dar aceasta a fost respinsă de Curtea de Apel Cluj.

Cererea de a se întoarce în funcție i-a fost respinsă sâmbătă, instanța motivând că cererea este nefondată. 

Mihai Rus putea să se întoarcă în funcția de șef al Poliției Cluj, având dreptul să depună o cerere la Curtea de Apel Cluj. Această cerere a fost judecată, vineri, la Curtea de Apel Cluj. Mai mult, și agentul Mureșan Claudiu Cătălin, de la Poliția Rutieră Cluj a cerut revocarea controlului judiciar.

Respinge ca nefondată plângerea formulată de inculpatul R.M. împotriva ordonanţei din 18.06.2024, ora 13, dispuse de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj în dosarul nr. 14/8/P/2024, cu privire la luarea măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod Procedură Penală, obligă pe fiecare petent la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 22.06.2024”, se arată în decizia Curții de Apel Cluj.

Amintim, șeful IPJ Cluj a fost ridicat luni, 17 iunie, de DNA. Chestorul Mihai Rus este acuzat că s-a înțeles cu polițiști de la rutieră să nu rămână fără permis.

Comenteaza