COVID și corupția. Fostul director al Unifarm, condamnat pentru o mită: 6 ani pentru de 760.000 de euro

COVID și corupția. Fostul director al Unifarm, condamnat pentru o mită: 6 ani pentru de 760.000 de euro

Adrian Ionel, fost director general al Unifarm, a fost condamnat, vineri, la 6 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru o că a cerut unei firme o mită de 760.000 de euro.

Adrian Eugen Ionel, fost director general al Companiei Naţionale Unifarm SA, a fost condamnat vineri de Tribunalul Bucureşti la 6 ani şi 8 luni închisoare cu executare, transmite Agerpres. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

El ar fi pretins 760.000 de euro de la reprezentanţii unei firme, în schimbul atribuirii unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus, respectiv 250.000 de combinezoane şi trei milioane de măşti chirurgicale.

Potrivit deciziei instanţei, Adrian Ionel a primit 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, 3 ani pentru luare de mită, 3 ani pentru complicitate la trafic de influenţă, un an pentru instigare la fals intelectual şi un an pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Cele cinci pedepse au fost contopite şi, prin aplicarea unui spor, a rezultat o condamnare de 6 ani şi 8 luni închisoare cu executare.

În acelaşi dosar Daniela Lizica Maria Radu, fost şef serviciu comercial al CN Unifarm SA, a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza