Cristi Danileţ a câștigat un nou proces cu CSM, după scandalul cu filmulețele de pe Tik-Tok

Cristi Danileţ a câștigat un nou proces cu CSM, după scandalul cu filmulețele de pe Tik-Tok
| Foto: Facebook

Judecătorul clujean Cristi Danileț, exclus din magistratură după niște postări pe Tik Tok, a câștigat definitiv un proces împotriva CSM vizând suspendarea din funcție.

Procesul a avut loc la Înalta Curte de Casație și Justiție și a vizat anularea unei decizii din decembrie 2021 prin care CSM l-a suspendat din funcție pe judecătorul Cristi Danileț pentru două filmulețe postate pe Tik-Tok. În una dintre postări judecătorul clujean executa mișcări de arte marțiale, iar în cealaltă își tundea gardul viu.

Judecătorul Danileț a fost reprezentat de avocatul Dumitru Dobrev. 

"L-am repezentat ca avocat pe Cristi Danileț într-unul dintre procesele cu CSM, în care a câștigat definitiv, prin decizia pronunțată azi. Prin aceasta, Cristi Danileț e repus în drepturi de ICCJ cu privire la vechimea în muncă.
Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, a admis recursul împotriva sentinței Curții de Apel Cluj și a anulat hotărîrea CSM nr. 1537/14.12.2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcție începînd cu data de 13.12.2021. Ca o consecință, ICCJ i-a recunoscut reclamantului vechimea în muncă şi în magistratură pentru perioada în care a produs efecte hotărârea anulată", a scris avocatul Dumitru Dobrev pe Facebook.

"Procesul despre postarile pe tik tok: după ce in decembrie s-a stabilit că fapta nu a fost gravă, acum s-a stabilit definitiv că perioada în care am fost suspendat de CSM este recunoscută vechime în muncă", a transmis Cristi Danileț.

 

Comenteaza