Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul Elodia, este în libertate

Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul Elodia, este în libertate

Cristian Cioacă, agentul de poliție care ar fi ucis-o pe Elodia, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni.

Cristian Cioacă, condamnat din cauză că și-ar fi ucis soția, se află în libertate. Surse apropiate cazului au informat că inculpatul se află, la momentul actual, în afara gratiilor. Bărbatul beneficiază de 24 de ore pe care le poate petrece oriunde își dorește. Permisia pe care a primit-o este valabilă până duminică, 4 septembrie.

Potrivit surselor, este a doua oară în ultimele trei luni de zile când Cristian Cioacă se bucură de un astfel de privilegiu. Nu este o noutate faptul că, inclusiv în închisoare, bărbatul are parte de tratament preferențial. Polițistul ar putea să scape de după gratii mai repede, datorită bunului comportament de care ar fi dat dovadă.

„Polițistul care a ucis-o pe Elodia Ghinescu este acum în permisie până mâine. Este a doua oară în ultimele 3 luni când beneficiază fostul polițist de 24 de ore de libertate.

Chiar dacă nu a existat niciodată un cadavru și nu și-a recunoscut niciodată faptele pe care le-a făcut, fostul polițist a fost condamnat la aproape 16 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte și profanare de cadavre, dar și de pentru violarea corespondenței electronice a soției sale, Elodia Ghinescu”, a declarat reporterul Antena 3, citând surse apropiate cazului.

Cristian Ciocă se bucură de privilegii pe care alți deținuți nu le au după gratii. Avocata familiei Elodiei Ghinescu, femeia al cărei cadavru nu a fost niciodată descoperit, a oferit câteva detalii șocante despre ce se întâmplă în închisoare, de fapt.

Bărbatul inculpat ar avea un singur coleg de celulă. Iar asta din cauză că s-ar bucura de un regim preferențial din partea angajaților din penitenciar. Dintotdeauna a fost astfel, potrivit declarațiilor avocatei familiei victimei. Aceasta a acuzat instituțiile de stat că nu au fost obiective.

Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, după ce magistrații au ajuns la concluzia că este vinovat pentru moartea partenerei sale de viață. Din totalul pedepsei, agentul de poliție a ispășit 8 ani după gratii. Este foarte posibil să scape mai repede din închisoare, însă.

Avocata familiei Elodiei Ghinescu a explicat că polițistul ar putea să fie eliberat din penitenciar, din motive care au legătură cu buna purtare. Inculpatul ar putea să fie eliberat condiționat, potrivit playtech.ro.

Comenteaza