Culiță Sterp, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare pentru accidentul grav din Cluj, provocat sub influența alcoolului și a drogurilor

Culiță Sterp, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare pentru accidentul grav din Cluj, provocat sub influența alcoolului și a drogurilor

Judecătoria Cluj-Napoca a pronunțat, marți, 6 august 2024, sentința în cazul artistului Culiță Sterp, implicat într-un accident rutier grav în noiembrie 2022.

Sterp a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive, precum și pentru părăsirea locului accidentului.

În plus față de pedeapsa principală, instanța a dispus interzicerea dreptului de a conduce orice vehicul pentru o perioadă de trei ani, pedeapsă ce va intra în vigoare după ce sentința va deveni definitivă.

De asemenea, Sterp va trebui să respecte o serie de măsuri de supraveghere pe durata termenului de supraveghere de trei ani, inclusiv frecventarea unui program de reintegrare socială și prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității pentru 70 de zile.

Sentința a fost suspendată sub supraveghere, ceea ce înseamnă că Sterp va petrece perioada de pedeapsă în libertate, sub supravegherea Serviciului de Probațiune.

Culiță Sterp, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare pentru accidentul grav din Cluj-NapocaSentința judecătorească în cazul lui Sterp Nicolae. Sursă: Portal.just.ro - Nr.26306/211/2022

Reamintim că în noiembrie 2022, Culiță Sterp a provocat un accident rutier în Cluj-Napoca, fiind sub influența alcoolului și a drogurilor. După accident, artistul a părăsit locul incidentului, fiind ulterior prins și reținut de poliție. Testele efectuate au confirmat prezența alcoolului și a substanțelor psihoactive în organismul acestuia. Sterp a fost reținut inițial pentru 24 de ore și ulterior plasat sub control judiciar.

În urma acestei sentințe, Sterp va fi obligat să achite cheltuieli judiciare și contravaloarea expertizelor medico-legale efectuate în acest caz. Sentința poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

CITEȘTE ȘI: Culiță Sterp era și DROGAT când a produs accidentul de la Cluj

Comenteaza