Curtea de Apel Cluj, mai tare decât Guvernul! A anulat condiţionarea participării la evenimente de vaccinare sau testul COVID

Curtea de Apel Cluj, mai tare decât Guvernul! A anulat condiţionarea participării la evenimente de vaccinare sau testul COVID
| Foto: Stirile PRO Tv

Curtea de Apel Cluj se ia cu "pârâtul Guvernul României" la trântă şi decide anularea prevederilor Guvernului conform cărora, participanţii la evenimente trebuie să prezinte dovada vaccinării sau a testului COVID negativ. 

Curtea de Apel Cluj anulează decizia Guvernului de a condiționa participarea oamenilor la diferite evenimente prin vaccinare sau testare COVID, a transmis clujust.ro

Este vorba despre anularea unei părți a hotărârii de Guvern care se referă la participarea oamenilor la diferite evenimente doar prin prezentarea dovezii vaccinării sau prin prezentarea unui test negativ COVID. Hotărârea poate fi contestată.

Evenimentele la care se face referire în hotărâre sunt: nunțile, botezurile, competițiile spotive, spectacole, festivaluri, concerte, conferințe.

„Respinge excepțiile lipsei de interes a reclamanţilor şi lipsei de obiect a acţiunii. Admite în parte acțiunea formulată şi precizată de reclamanţii KMK şi MG. Respinge cererea de intervenţie în favoarea pârâtului Guvernul României de către Ministerul Afacerilor Interne.

Anulează în parte HG nr. 531/2021 astfel cum a fost modificată de HG nr. 580/2021 în privinţa următoarelor dispoziţii: Anexa 2 art. 3 ind. 1, iar la Anexa 3 articolul 1 pct. 5,6,7,12,13,18,20,22,27 şi art. 6 punctele 2,4,9 doar în privinţa condiţionării participării de prezentarea dovezilor menţionate la art. 3 ind. 1 al anexei 2.

Menţine celelalte dispoziţii ale acestor articole. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare", se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj.

Comenteaza