Darius Vâlcov, dat în urmărire generală, s-a predat în Italia. Fostul ministru al Finanțelor are de executat 6 ani de închisoare

Darius Vâlcov, dat în urmărire generală, s-a predat în Italia. Fostul ministru al Finanțelor are de executat 6 ani de închisoare

Darius Vâlcov, fost ministru al Finanţelor, s-a predat, marți, la o secție de poliție din regiunea Napoli, potrivit presei din Italia. Acesta a fost dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Corriere del Mezzogiorno, scrie că Vâlcov a făcut obiectul unui mandat internaţional de arestare emis de autorităţile judiciare din ţara sa de origine, România, la 3 mai. "Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, s-a predat în urmă cu câteva ore la secţia de poliţie din Portici-Ercolano. Este vorba de Darius Bogdan Vâlcov, un politician şi economist român, membru al Partidului Democrat şi fost ministru de Finanţe", a scris publicația italiană.

Mandatul european de arestare a fost emis pe numele său la începutul lunii, Vâlcov  urmând să execute o pedeapsă de şase ani de închisoare. Politicianul a contactat Poliţia şi apoi s-a predat la secţia de Poliţie din Portici. Deocamdată nu se cunoaşte motivul prezenţei sale în zona napolitană.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat definitiv, în 2 mai 2023, de un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Este vorba despre 'Dosarul Tablourilor', numit astfel după ce procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru. De asemenea, judecătorii au menţinut decizia de confiscare de la Vâlcov a sumei de 6,2 milioane lei.

Comenteaza