Despăgubiri de 30.000 de lei de la părinți pentru o profesoară din Cluj-Napoca, după ce a fost ironizată pe WhatsApp și Facebook

Despăgubiri de 30.000 de lei de la părinți pentru o profesoară din Cluj-Napoca, după ce a fost ironizată pe WhatsApp și Facebook

O profesoară din Cluj-Napoca a câștigat în instanță despăgubiri de 30.000 lei de la părinţii a doi elevi, care au ironizat-o pe WhatsApp și Facebook.

După cinci ani, judecătorii clujeni i-au dat dreptate profesoarei, motivând că onoarea şi reputaţia dascălului au avut de suferit, iar părinţii celor doi foști elevi ai profesoarei sunt acum buni de plată, scrie clujust.ro.

Copiii erau în momentul producerii incidentului în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială "Ion Agârbiceanu" și au publicat pe un cont fals de Facebook, dar şi pe grupul de WhatsApp al clasei imagini ce ilustrau o maimuţă, menite să denigreze imaginea profesoarei.

În anul școlar 2018-2019, unul dintre elevi a postat o caricatură la adresa dascălului, care ilustra o maimuţă, pe grupul de WhatsApp al clasei, imagine care a devenit apoi fotografia de grup şi a fost publicată, ulterior, şi pe un cont fals de Facebook. Acelaşi elev ar fi continuat ironizarea profesoarei, iar în luna decembrie 2018 a prelucrat o noua fotografie denigratoare şi insultătoare la adresa femeii.

Câteva luni mai târziu, un alt elev ar fi creat pe Facebook un cont fals, cu numele profesoarei, folosind ca poză de profil, respectiv fotografie de copertă, cele două imagini editate de colegul său. Când a aflat de cele întâmplate, profesoara s-a adresat instanţei de judecată. Şi-a angajat un avocat şi a cerut 50.000 de lei daune morale pentru atingerea adusă onoarei, demnităţii şi reputaţiei plus cheltuielile de judecată.

Judecătorii clujeni au decis că faptele celor doi elevi ”au adus atingere onoarei şi reputaţiei reclamantei", aşa că părinţii lor sunt acum buni de plată: 30.000 de lei. 

Comenteaza