DNA Cluj a trimis în judecată un inspector ANAF. Ar fi luat mită 15.000 de euro

DNA Cluj a trimis în judecată un inspector ANAF. Ar fi luat mită 15.000 de euro
| Foto: profit.ro

Cătălin Sabău, inspector în cadrul ANAF Oradea, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 15.000 de euro mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, vineri, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Cătălin Sabău, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Oradea, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă agravată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că la data de 1 aprilie, în urma efectuării unui control la o PFA (persoană fizică autorizată), bănuită de desfăşurarea unor activităţi de comerţ online, neînregistrate fiscal, Cătălin Sabău, în calitatea menţionată, ar fi pretins şi primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 euro.

"Banii respectivi ar fi fost primiţi de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu neregulile constatate în contextul controlului şi pentru a stabili obligaţii fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate", menţionează anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii şi preventive dispuse în cauză.

Etichete
Comenteaza