Elena Udrea ar putea fi eliberată azi din închisoare. Se așteaptă decizia magistraților

Elena Udrea ar putea fi eliberată azi din închisoare. Se așteaptă decizia magistraților

Elena Udrea ar putea să fie eliberată din închisoare luni, 16 septembrie, dacă Instanța Supremă va da o decizie favorabilă în cazul fostului ministru, care a solicitat o revizuire a pedepsei în dosarul „Gala Bute”.

Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi se Casaţie şi Justiţie se va pronunţa luni pe cererea de revizuire a pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute.

Cererea de revizuire a Elenei Udrea se bazează pe un document emis de SRI, care ar conţine informaţii conform cărora Udrea ar fi fost cercetată pe baza unor denunţuri false.

Dacă cererea de revizuire ar fi admisă, Udrea ar putea ieși din Penitenciarul Târgşor, unde este închisă din iunie 2022.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. Ea a părăsit ţara înainte de pronunţarea sentinţei, în aprilie 2022, şi a fost prinsă în Bulgaria, lângă graniţa cu Grecia.

Ulterior, Udrea a fost reţinută de autorităţile bulgare şi a solicitat să nu fie extrădată, dând vina pe condiţiile din sistemul penitenciar din România. Solicitarea i-a fost respinsă, astfel că a fost adusă în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa, fiind încarcerată la Penitenciarul Târgşor din judeţul Prahova.

Comenteaza