Elena Udrea, după decizia de extrădare: "O să am un mesaj pentru cei care au făcut presiuni asupra judecătorilor"/ Ce-i va spune copilului

Elena Udrea, după decizia de extrădare: "O să am un mesaj pentru cei care au făcut presiuni asupra judecătorilor"/ Ce-i va spune copilului

Magistrații bulgari au decis, vineri, să o extrădeze pe Elena Udrea, astfel că fostul ministru al Turismului va fi adus în România, unde are de ispășit o condamnare de 6 ani de închisoare cu executare.

„O să am un mesaj în zilele următoare pentru cei care au făcut presiuni asupra judecătorilor şi pentru judecătorii care au primit astfel de presiuni, bineînţeles, şi au dat această decizie. Nu ştiu dacă în continuare, dar pentru decizia din 7 aprilie s-au făcut presiuni asupra judecătorilor”, a spus Elena Udrea, la ieșirea din sala de judecată, imediat după pronunțarea deciziei de extrădare.

Întrebată ce îi va spune fiicei sale, în vârstă de doar 3 ani, Udrea a spus că, probabil, „îi va spune o nouă minciună”.

„Credeţi că un copil de 3 ani ştie ce se întâmplă? O să îi spun din nou o minciună că nu pot veni, că nu pot veni, așa cum fac de două luni”, a răspuns Udrea.

Elena Udrea a fugit din România în 7 aprilie, cu doar câteva ore înainte ca instanța supremă să pronunțe soluția definitivă de condamnare în dosarul Gala Bute. Pentru că a fost de negăsit, Udrea a fost dată în urmărire de Poliția Română, fiind reţinută, în aceeași zi, în Bulgaria, în apropierea punctului de frontieră Kulata, unde intenționa să treacă în Grecia.

Fostul ministru a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare în Gala Bute, fiind găsită vinovată pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Comenteaza