Fostul judecător clujean Cristi Dănileţ a devenit cetăţean al Republicii Moldova

Fostul judecător clujean Cristi Dănileţ a devenit cetăţean al Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care judecătorul Cristi Danileț devine cetățean moldovean.

Judecătorul Cristi Danileț și fostul șef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Daniel Marius Staicu, au primit cetățenia Republicii Moldova.

Cristian Danileț a fost exclus de 3 ori din magistratură. În luna iulie, el a fost exclus pentru o presupusă exercitare a funcției cu gravă neglijență.

A doua excludere a fost decisă de Secția pentru judecători a CSM în luna mai, când judecătorul clujean a fost dat afară din magistratură pe motiv că ar face parte dintr-o formațiune politică, lucru interzis magistraților, întrucât acesta este membru activ în două ONG-uri care au dat comunicate prin care criticau activitatea partidelor de guvernământ.

Prima excludere a avut loc în decembrie 2021 din cauza a două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok, pe motivul că ar fi înfățișat o „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiției”.

Danileț a afirmat atunci că imaginile incriminate de CSM reflectă viața sa privată și nu au legătură cu justiția - în cele două filmulețe apărea în timp ce își tăia gardul viu de acasă, respectiv curăța o piscină.

Comenteaza