Frații Tate, reținuți din nou de polițiștii români. De data aceasta, la cererea autorităților din Marea Britanie

Frații Tate, reținuți din nou de polițiștii români. De data aceasta, la cererea autorităților din Marea Britanie
| Foto: arhivă

Frații Tate au fost reținuți după ce polițiștii români au aplicat două mandate europene de arestare emise de către autoritățile judiciare din Marea Britanie.

Andrew Tate și fratele său Tristan au fost reținuți, pentru 24 de ore, în noaptea de luni spre marţi, în România după ce Marea Britanie a emis mandate europene de arestare. Conform Sky News, Andrew și Tristan au fost reținuți în baza unor acuzații care datează din perioada 2012 – 2015. Frații Tate neagă toate acuzațiile care li se aduc.

"La data de 11 martie, în jurul orei 23,15, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din Voluntari au pus în aplicare două mandate europene de arestare, emise de către autorităţile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii. Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de cei în cauză", informează un comunicat al IPJ Ilfov, citat de Agerpres.

Cei doi bărbaţi au fost încarceraţi în arestul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Cooperarea s-a realizat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale. 

Comenteaza