Grefierii din Cluj-Napoca, din nou în stradă. Formele de PROTEST continuă pe perioadă nedeterminată

Grefierii din Cluj-Napoca, din nou în stradă. Formele de PROTEST continuă pe perioadă nedeterminată

Angajații instanțelor clujene au ieșit, luni, din nou, în stradă și anunță că vor continua formele de protest, începând de astăzi, pe perioadă nedeterminată, nemulțumiți de salarizare și mai ales de faptul că de 7 luni primesc doar 75% din salariu.

Grefierii au ieșit în fața Tribunalului Cluj, nemulțumiți că de 7 luni primesc doar 75% din salariu. Protestatarii au afișat pancarte cu mesaje ca: "Muncim pe datorie", "Plătiți integral salariile!", sau "Niciun leu în plus timp de 6 ani!".

Mai mult, oamenii spun că deși instanța a recunoscut recalcularea corectă a salariilor personalului, ministrul Finanţelor Publice a transmis că nu sunt bani şi nu vor fi alocate fonduri pentru plata integrală a salariilor şi a tranşelor din hotărâri judecătoreşti şi acte administrative, scadente în anul 2023. 

Sindicaliştii anunţă că, de luni, participă doar la şedinţele considerate urgente, reduc la jumătate programul de lucru cu publicul şi nu mai asigură permanenţă. În ziua votării bugetului pentru 2024 vor întrerupe lucrul timp de 4 ore (detalii aici).

Comenteaza