Închisoare de până la 15 ani pentru cultivarea, oferirea sau deținerea de droguri

Închisoare de până la 15 ani pentru cultivarea, oferirea sau deținerea de droguri

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care cei care cultivă, vând, distribuie sau cumpără droguri de risc sau de mare risc pot fi pedepsiți cu închisoarea de la 3 la 15 ani.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 1 martie 2023, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și pentru modificarea Legii nr. 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare.

Astfel „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Dacă faptele prevăzute la alin. 1 au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. Introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi”, potrivit legii promulgate miercuri de către președintele Klaus Iohannis.

Comenteaza