Le-a fătat mintea

Le-a fătat mintea
Comitetul Executiv (format la erupţia vulcanului cu prostie, vai de cei atinşi de lavă!) a hotărât înfiinţarea unei noi competiţii, Cupa Ligii.

A hotărât e pretenţios spus, se ştie de când lumea că acest comitet este troaca în care pleoscăie mai-marii zilei- aceeaşi de aproape 20 de ani. Ceva mai precis în exprimare, dar incorect în aplicare, se poate spune că Mitică Dragomir şi-a "tras" competiţie după model englezesc, supărat, probabil, pe cele două luni petrecute de Cadu în Antalya, că au ajuns cantonamentele mai lungi ca postul Crăciunului şi se plictiseşte bietul telespectator cu ochii înfipţi în programul returului.

Dragomir nu e la prima tentativă de acest gen, dovadă fiind mormântul precedentei Cupe a Ligii, ucisă de plictiseala în care a trăit. Acum se speră să fie altfel, câştigătoarea urmând să primească un loc de Europa League, dărnicie de neînţeles în contextul în care locurile României se împuţinează de la un an la altul, că mai este puţin şi chiar câştigătoarea campionatului va sta pe lista de aşteptare a Europei.

Unui campionat fragmentat în două mari perioade - cantonamentul din Antalya şi apoi ritmul de etape duminică - miercuri - duminică - exact asta îi lipsea, Cupa Ligii! Îi puteau spune direct Cupa lui Mitică, pentru că ale lui sunt toate în fotbalul românesc: hotelurile, comisiile, emisiunile tv sau legile. Nouă ce ne mai rămâne?

 

Comenteaza