Condamnări penale pentru medicii șpăgari din Cluj şi "intermediara" lor

Condamnări penale pentru medicii șpăgari din Cluj şi "intermediara" lor

DNA a trimis în judecată 51 de persoane, printre care mai mulţi medici de la spitalul Clujana din Cluj-Napoca şi bolnavi fictivi care au dat mită pentru a obţine acte medicale pentru dosare de pensionare. Tribunalul Cluj a pronunțat în 23 august sentința în dosarul pensiilor de invaliditate fictive.

Magistratul Simona Trestian de la Tribunalul Cluj a dat condamnări pentru toți inculpații din dosarul șpăgilor de la spitalul Clujana, medici și pacienți. ”Titulara” dosarului,  Calman Aurica, a fost condamnată la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, iar ceilalți inculpați au primit pedepse cu suspendare, a transmis clujust.ro. În toată schema, un rol cheie îl avea Aurica Calman, cea care ar fi fost intermediarul dintre medici și cei care voiau să iasă la pensie.

La începutul lunii noiembrie 2019, DNA a trimis în judecată 51 de persoane, printre care: medicul Alexandru Faur, de la Cabinetul de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Cluj, medicul Carmen Teodora Gruiță, specialist endocrinolog în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, Aurica Calman, intermediar între medici și bolnavii fictivi și 48 de persoane care sunt acuzate că ar fi dat mită pentru a obține actele medicale.

Alte 5 persoane acuzate că ar fi dat șpagă pentru obținerea de acte medicale necesare pensionării au recunoscut acuzațiile și au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA pentru o pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare.

Soluţia pe scurt a dosarului 3850/117/2019 de la secţia penală a Tribunalului Cluj pentru trafic de influenţă poate fi citită pe Portalul Instanţelor de Judecată al Ministerului Justiţiei. Tipul soluţiei dosarului penal este "Condamnare fără acord de recunoaştere".

Comenteaza