Percheziții DIICOT la Cluj, într-un dosar care țintește mafia păcănelelor

Percheziții DIICOT la Cluj, într-un dosar care țintește mafia păcănelelor
| Foto: captură video DIICOT

Anchetatorii i-au luat în colimator pe membrii unei grupări infracționale acuzați de șantaj, cu scopul de a împiedica extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente și de a reprima tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului vizat în dosar.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus, astăzi, în aplicare 123 mandate de percheziție domiciliară.

Au fost vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul București și judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizare a făptuitorului, anunță DIICOT.

Ținta anchetatorilor este un grup infracțional organizat ai cărui membri sunt acuzați că, începând cu anul 2018, ar fi comis mai multe infracțiuni de șantaj. Mai exact, membrii grupului ar fi urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului.

"În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri", anunță DIICOT.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 40 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul DIC, DCCO, DGPMB, BCCO București și structurilor de investigații criminale din județele în care se efectuează percheziții. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale.

La acțiune au participat luptători din cadrul IGPR și DGPMB și forțele Jandarmeriei Române.

"Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", a mai transmis DIICOT.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza