Persoana care a spânzurat un câine lângă o comună din Cluj în urmă cu trei ani, a scăpat nepedepsită

Persoana care a spânzurat un câine lângă o comună din Cluj în urmă cu trei ani, a scăpat nepedepsită
| Foto: gettyimages

Un câine de talie mare a fost găsit spânzurat, în aprilie 2020, în apropiere de Gherla. După trei ani, dosarul a fost închis, deoarece polițiștii nu au reușit să găsească persoana vinovată.  

Pe malul Văii Fizeșului, în zona numită popular „În rât”, în apropiere de Gherla, a fost găsit, în urmă cu trei ani, un câine spânzurat de un copac, conform Gherlainfo.ro.

La acea vreme, o localnică a făcut un apel pentru identificarea și pedepsirea persoanei vinovate. După ce au apărut în mediul online imagini cu animalul mort, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracțiunea de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept.

S-a procedat la efectuarea tehnico-științifică a locului faptei și s-au efectuat fotografii judiciare cu aspecte ale momentelor efectuării cercetării la fața locului. În urma cercetărilor efectuate nu au rezultat date concrete care să conducă la identificarea persoanei vinovate, potrivit sursei citate.

O zgardă de culoare neagră și un lanț metalic cu care a fost spânzurat câinele au fost predate la Camera de corpuri delicte.

Pedeapsa prevăzută de legea penală pentru infracțiunea de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept este cuprinsă de la 3 luni la 1 an închisoare, iar termenul de prescriptie al răspunderii penale este de 3 ani.

Din păcate, polițiștil nu au reușit să facă lumină în acest caz și să identifice persoana care a spânzurat căinele. Prin ordonanţa din 27 iulie 2023, dată în dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla,  s-a dispus clasarea cauzei privind săvârșirea infracțiunii, iar pe 22 septembrie s-a dispus confiscarea de la autorul necunoscut a obiectelor identificate la locul faptei – zgarda câinelui și lanțul cu care animalul era spânzurat. 

Comenteaza