Polițistul din Cluj, prins drogat la volanul unei mașini neînmatriculate, a fost arestat preventiv. Ce substanțe a consumat

Polițistul din Cluj, prins drogat la volanul unei mașini neînmatriculate, a fost arestat preventiv. Ce substanțe a consumat

Un polițist de 38 de ani de la Biroul Rutier Cluj a fost arestat preventiv după ce a fost depistat sub influența drogurilor.

Incidentul a avut loc în data de 6 iulie, când polițistul, aflat în timpul liber, a fost oprit în trafic în localitatea Florești. Testele efectuate au confirmat prezența substanțelor interzise în sângele și urina sa, iar verificările au relevat și că autoturismul pe care îl conducea avea numere provizorii expirate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj au solicitat arestarea preventivă a agentului pentru 30 de zile, solicitare care a fost aprobată de judecători. În comunicatul Parchetului se precizează că polițistul a fost surprins conducând un Volkswagen Golf cu numere provizorii expirate din 8 martie 2024 și că, în momentul controlului, acesta se afla sub influența clorometcatinonei (CMC) și a mefedronei.

"S-a reținut că autorul, agent de poliție în cadrul IPJ Cluj, aflat în timpul liber, la data de 06.07.2024, în jurul orei 14:00, a condus pe drumurile publice de pe raza loc. Florești, jud. Clui, autoturismul marca Volkswagen Golf, pe care erau aplicate plăcute cu numere provizorii CJ (…), expirate din data de 08.03.2024, autoturismul fiind astfel neînmatriculat, stablindu-se totodată că suspectul se afla sub influența substantelor psihoactive, în probele biologice de sânge recoltate fiind evidențiată prezența de clorometcatinonă (CMC), iar în probele de urină s-a evidențiat prin metoda teste rapide BeRight imunochimice, prezența de mefedronă, respectiv prin metoda cromatografie de lichide cuplată cu spectrometrie de masă, rezultatul a fost pozitiv pentru clorometcatinonă (CMC)”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Pe lângă aceste acuzații, polițistul mai este anchetat într-un alt dosar, fiind acuzat de viol de către o tânără, incidentul având loc în cadrul unei petreceri. Judecătorii încă nu s-au pronunțat în acest caz.

Polițistul a fost oprit inițial pentru un control de rutină pe strada Eroilor din Florești. Colegii săi de la rutieră au descoperit neregulile legate de mașina neînmatriculată și comportamentul suspect al acestuia, ceea ce a dus la teste suplimentare și la reținerea sa.

CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ! Angajatul IPJ Cluj, depistat pozitiv la droguri în timp ce conducea o mașină neînmatriculată, are şi DOSAR PENAL pe rol cu acuzaţia de VIOL

Comenteaza