Prins în propria capcană. Sfârșitul înșelăciunilor online pentru un clujean care a păcălit o minoră

Prins în propria capcană. Sfârșitul înșelăciunilor online pentru un clujean care a păcălit o minoră

Un bărbat din Cluj-Napoca a fost condamnat la închisoare după ce a șantajat o minoră cu mai multe poze intime.

Bărbatul de 53 de ani a profitat de tânără dându-se drept un tânăr de 19 ani, convingând-o să îi trimită imagini intime. Mai apoi a șantajat-o pentru a primi mai multe imagini dar și bani, informează gherlainfo.ro.

După ce a reușit să obțină suma de 13.000 de lei de la adolescentă, până când tutorii acesteia au aflat despre întreaga situație, infractorul a căzut pradă unui flagrant bine pus la punct, fiind reținut ulterior de către forțele de poliție.

Perchezițiile efectuate în locuința sa au dezvăluit o colecție de materiale compromițătoare, prezentând diverse fete și femei în ipostaze indecente.

Investigatorii au descoperit, de asemenea, numeroase alte conversații cu tinere în care individul acționa în mod similar.

Pe 17 mai 2024, acesta a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj și la 2 ani de închisoare pentru racolare a minorilor în scopuri sexuale.

Pedeapsa totală a fost de 7 ani și 8 luni de detenție, cu o penalizare mai severă aplicată pentru prima infracțiune.

În plus față de timpul petrecut în închisoare, individul trebuie să plătească daune materiale în valoare de aproximativ 13.000 de lei, alături de compensații morale de 140.000 de lei.

Această sentință reprezintă o măsură hotărâtă pentru a aduce justiția într-un caz de exploatare și șantaj online, evidențiind gravitatea infracțiunilor și consecințele lor devastatoare asupra victimelor.

Comenteaza