Procesul de extrădare a Elenei Udrea. Ce au decis azi judecătorii din Bulgaria

Procesul de extrădare a Elenei Udrea. Ce au decis azi judecătorii din Bulgaria
| Foto: captura video

Elena Udrea a ajuns, din nou, miercuri, în fața judecătorilor din Sofia, în procesul de extrădare din Bulgaria.

Curtea de Apel din Sofia s-a reunit astăzi pentru a relua procesul de extrădare a Elenei Udrea. Avocații fostului ministru au depus o nouă cerere de amânare a procesului, iar judecătorii bulgari s-au retras pentru a delibera.

Magistrații au decis să amâne procesul de extrădare pentru 8 iunie și au cerut mai multe documente din procesul Elenei Udrea de la București.

Conform Libertatea.ro, apărarea a invocat necesitatea traducerii unor documente emise de autoritățile române, dar și recursul în casație cu care Udrea a atacat condamnarea din „Dosarul Gala Bute” și care se judecă încă la Înalta Curte.

La ultimul termen, de luni, Udrea a refuzat să fie prezentă prin videoconferință, din Bulgaria, la procesul recursului în casație.

Elena Udrea se află în arest în Bulgaria de la începutul lunii aprilie, după ce a fugit din România înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă de poliția bulgară în apropiere de granița cu Grecia, iar magistrații din țara vecină au decis ca aceasta să fie arestată preventiv.

Comenteaza