Procesul lui Bode cu UBB Cluj bate pasul pe loc. Avocaţii ministrului au cerut schimbarea judecătorilor, pe motiv că sunt doctoranzi ai universităţii clujene

Procesul lui Bode cu UBB Cluj bate pasul pe loc. Avocaţii ministrului au cerut schimbarea judecătorilor, pe motiv că sunt doctoranzi ai universităţii clujene
| Foto: playtech.ro

Procesul în care ministrul de Interne, Lucian Bode, contestă decizia de plagiat luată de Universitatea Babeș-Bolyai în cazul său a fost amânat.  

Ministrul de Interne a dat în judecată universitatea și a contestat reexaminarea tezei sale de doctorat, procedură care a dus la al doilea verdict al universității.

Cererea de suspendare a deciziei a fost respinsă însă în primă instanță la începutul anului, așa că Bode s-a adresat Curții de Apel Cluj-Napoca.

Avocații liberalului au cerut schimbarea completului de judecată pe motiv că judecătorii au fost sau sunt doctoranzi ai universității care este parte în proces. Solicitarea a fost respinsă la sfârșitul săptămânii trecute.

De asemenea, și cei trei judecători din complet au cerut abținerea sau recuzarea în această cauză, cereri, de asemenea, respinse. Așa că procesul va continua cu aceiași magistrați, însă abia la începutul lunii mai.

Soluţia pe scurt a Curţii de Apel Cluj publicată pe portal.just.ro: Respinge ca inadmisibilă, declaraţia de abţinere formulată de domnul judecător Pop Anghel Marian şi ca nefondate declaraţiile de abţinere formulate de doamnele judecător Prelipceanu Iarina-Ioana şi Marusciac Delia. Respinge cererea de recuzare a completului de judecată alcătuit din domnul judecător Pop Anghel Marian, doamna judecător -Ioana şi doamna judecător Marusciac Delia formulată de Bode Lucian Nicolae. Cu drept de recurs 5 zile de la comunicarea deciziei de soluţionare a recursului declarat în dosarul nr. 16/84/2023, în ceea ce priveşte soluţia dată cererii de recuzare. Pronunţată la data de 30.03.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.

Comenteaza