Proiectul de modificare a Codului Penal a fost adoptat. Cum îl ajută pe Dragnea

Proiectul de modificare a Codului Penal a fost adoptat. Cum îl ajută pe Dragnea

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 180 de voturi "pentru", 81 - "împotrivă" şi două abţineri, proiectul de modificare a Codului Penal în forma aprobată de "comisia Iordache".

Reprezentanţii PNL şi USR au anunţat că îl vor ataca din nou la Curtea Constituţională.

S-a decis eliminarea mai multor prevederi din forma iniţială a legii, care au fost declarate neconstituţionale de către CCR, şi au rămas în forma iniţială articole criticate de Opoziţie, pe motiv că nu au fost atacate sau nu au fost declarate neconstituţionale de Curte, transmite Agerpres.

Unul dintre acestea se referă la reducerea termenelor de prescripţie a pedepselor. Astfel, termenele de prescripţie a răspunderii penale vor fi: de 8 ani faţă de 10 ani în legea în vigoare, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 20 de ani; şi de 6 ani în loc de 8 ani când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani.

Un alt text se referă la abrogarea articolului referitor la neglijenţa în serviciu.

O altă modificare prevede introducerea unui termen de un an în care se poate face un denunţ. "Mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta, dar nu mai târziu de un an de la data săvârşirii acesteia", se menţionează în proiect. Camera Deputaţilor este for decizional.

Modificarea care îl ajută pe Liviu Dragnea

Modificările privind reducerea termenelor de prescripţie a unor pedepse și prin modificările legate de abuzul în serviciu, președintele PSD, Liviu Dragnea, ar scăpa de dosarele penale.

loading...
Comenteaza