Românul gay şi manelist

Românul gay şi manelist
În 10 noiembrie 2004, candidatul Alianţei D.A. la preşedinţie, Traian Băsescu, declara textual la B1TV: “Homosexualitatea este o realitate şi în România.

Din informaţiile mele, 20% din populaţie este afectată de acest mod de viaţă”.

în 22 februarie 2010, realesul preşedinte al României acelaşi Traian Băsescu, declara la o reuniune cu organizaţiile romilor:

 

“La 99% dintre românii care nu sunt etnici romi le plac cântecele romilor, nunţile făcute de romi, le place să audă... poate nu 99%, dar sunt atâţia solişti, cântăreţi, dacă o luăm de la Adi Minune până la oricine..., le plac manelele şi nu este o respingere în societate pentru ceea ce provine de la romi”.


Acţiunea fiind urmată de re(h)acţiune, declaraţia lui Băsescu a prilejuit o alta, la fel de memorabilă, venită din partea unui “hartist” din domeniu, Mr. Nicolae Guţă, care ne informează că acest gen muzical a cucerit toate vârstele şi că preşedintele României “s-a aliniat majorităţii”.

 

“Manelele are linii melodice foarte melodioase şi foarte bine gândite ca şi conţinut pe linie melodică. Iar pentru cei care nu iubesc manelele, eu nu am nimic cu nimeni, dar ar trebui să fie lăsaţi în pace şi cei care ascultă manele, să nu mai fie acuzaţi că dacă asculţi manele eşti ţigan”, a spus “maestrul” Guţă.

 

Ne reamintim cu plăcere dansurile din buric ale unor politicieni români (sau rromâni?) pe la chermeze şi, ca o bomboană pe colivă, manelele electorale marca PD-L (2008) şi Băsescu (2009), veritabile capodopere ale derizoriului.

OK, aşadar: preşedintele consideră că 1/5 din cetăţenii ţării pe care o conduce au orientări sexuale pe dos(!) şi că zdrobitoarea majoritate a românilor e leşinată după manele, obiceiuri şi năravuri ţigăneşti, fapt reflectat şi de lansarea unor manele portocalii (cu folos, din câte s-a văzut la urne).

 

îmi permit să reamintesc câteva zicale greu contestabile.

 

1. Spune-mi cu cin’ te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti.

2. Când te bagi în troacă, te mănâncă porcii.

3. Nu poţi face din rahat bici, care să şi pocnească.

4. Poţi păcăli mulţi oameni, de multe ori, dar nu poţi păcăli la nesfârşit pe toată lumea.

5. Regele e gol!

Comenteaza