Scandal cu o firmă de modelling și un ONG. Recrutau minore și le exploatau sexual

Scandal cu o firmă de modelling și un ONG. Recrutau minore și le exploatau sexual

Procurorii şi poliţişti efectuează, miercuri, percheziţii la o grupare care racola minori prin intermediul unui ONG şi al unei agenţii de modelling, fetele fiind exploatate sexual, prin constrângere şi abuz emoţional.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2000 - 2016, mai multe minore la data comiterii faptelor au fost recrutate prin intermediul unei organizaţii neguvernamentale şi a unei agenţii de modelling, înfiinţate pe raza municipiului Iaşi, acestea fiind ulterior exploatate sexual prin constrângere psihică (manipulare şi abuz emoţional).

Până la acest moment, în urma cercetărilor au fost identificate cinci persoane vătămate.

Activitatea beneficiază de sprijinul unei organizaţii nonguvernamentale specializată în prevenirea şi combaterea traficului de persoane. Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de procedură penală, scrie Agerpres.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi în anul 2021 ca urmare a declinării competenţei de soluţionare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. 

Comenteaza