Tânărul care a incendiat Primăria Cluj-Napoca, arestat preventiv. Ce spun procurorii

Tânărul care a incendiat Primăria Cluj-Napoca, arestat preventiv. Ce spun procurorii

Bărbatul care a incendiat, sâmbătă seara, ușa Primăriei Cluj-Napoca, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis luni că procurorii au propus ca bărbatul de 27 de ani, din Aghireșu, care a incendiat poarta de acces în Primăria Cluj-Napoca, să fie arestat preventiv, pentru 30 de zile, iar instanța a dispus reținerea acestuia. 

“În fapt, s-a reţinut că în data de 20.08.2022, în jurul orelor 20:23, inculpatul s-a deplasat pe trotuarul din faţa clădirii cu nr. 3 de pe str. Moţilor din municipiul Cluj-Napoca, unde funcţionează Primăria Municipiului Cluj-Napoca, având asupra sa un recipient cu lichid inflamabil. La un moment dat, inculpatul a deschis acel recipient, a turnat lichid pe uşa de acces în instituţie, pe scările din faţa clădirii şi pe trotuar, după care s-a retras, şi cu ajutorul unei surse de foc a aprins lichidul inflamabil, provocând o flacără care s-a extins violent la uşa clădirii instituţiei, provocând pagube materiale. După aceasta, inculpatul a mai aruncat de două ori lichid inflamabil din acelaşi recipient peste focul deja pornit, acţiune care a dus la extinderea focului”, arată Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. 

Procurorii spun că prin gestul său bărbatul “a generat o stare de nesiguranţă şi frică celor prezenţi”.  

“Prin acţiunea de incendiere a uşii de acces în Primăria Municipiului Cluj-Napoca, a scărilor din faţa clădirii şi a trotuarului, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, generând o stare de nesiguranţă şi frică persoanelor prezente, pietonii şi şoferii autovehiculelor care se aflau pe carosabil, fiind nevoiţi să ocolească zona în care s-au extins flăcările”, se mai arată în comunicat.

Comenteaza