Tânărul din Cluj, împușcat de polițiști pentru că le-a furat arma, a fost arestat

Tânărul din Cluj, împușcat de polițiști pentru că le-a furat arma, a fost arestat
| Foto: Facebook / Sindicatul Europol

Bărbatul implicat în incidentul în care a fost împușcat de către polițiști, în data de 4 iunie 2023, în comuna clujeană Săcuieu, a fost trimis la audieri chiar după ieșirea din spital.

Procurorul de caz a decis să prezinte instanței propunerea de arestare preventivă pe numele tânărului care a furat arma unui polițist. Bărbatul, în vârstă de 20 de ani, a fost prins, împreună cu alte persoane, la furat de lemne, motiv pentru care polițiștii au intervenit.

La scurt timp, acesta a devenit agresiv și a reușit să ia în mână arma unui polițist, ceea ce i-a făcut pe oamenii legii să tragă.

„Tânărul, în vârstă de 20 de ani, a fost externat de la Spitalul Clinic de Urgență Cluj-Napoca, unde a stat internat timp de 4 zile, după ce a fost împușcat în picior de către unul dintre polițiștii din Huedin.

În cursul zilei de 9 iunie, acesta a fost dus la audieri, iar procurorul a propus arestarea sa preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin a admis cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj și a emis mandatul de arestare pe numele acestuia. Bărbatul va fi plasat în Centrul Reținere și Arestare Preventivă Cluj pentru următoarele 30 de zile”, au tranmis reprezentanții Sindicatului Europol.

Evenimentul în care tânărul a fost împușcat de către polițiști a stârnit interesul oamenilor referitor la necesitatea dotării polițiștilor cu mijloace de intervenție neletale, precum dispozitivele cu electroșocuri, de tip Taser Gun.

"Importanța taserului pentru polițiști derivă din mai multe motive. În primul rând, taserul permite forțelor de ordine să își îndeplinească misiunile de menținere a ordinii și siguranței publice, reducând totodată riscul de utilizare a forței letale. Atunci când se confruntă cu persoane agresive, un polițist poate utiliza taserul pentru a imobiliza individul într-un mod temporar și sigur, reducând riscul pentru toți cei implicați", potrivit Sindicatul Europol.

Atenție, imagini care vă pot afecta emotional!

 

Comenteaza