Ultimele vești despre Sorin Oprescu, capturat marți în Grecia. A fost dus în fața procurorilor eleni

Ultimele vești despre Sorin Oprescu, capturat marți în Grecia. A fost dus în fața procurorilor eleni
| Foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne în arest, în Grecia, urmând ca instanţa să se pronunţe în privinţa extrădării sale.

Oprescu a fost prins în Grecia, iar miercuri a fost dus în faţa unui procuror. Potrivit primelor informații, acesta va rămâne în arest pentru 40 de zile.

Fostul primar general al Capitalei a fost condamnat, vinerea trecută, definitiv, la 10 ani şi 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupţie. Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Când au fost să pună în aplicare mandatul de arestare, poliţiştii nu l-au găsit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel că l-au dat în urmărire. Oprescu ar fi ieşit din ţară cu două săptămâni înainte de condamnare, pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu.

Fostul edil a fost găsit şi capturat de o echipă ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams), o reţea de ofiţeri de poliţie care pot acţiona imediat pentru depistarea şi arestarea urmăriţilor.

Comenteaza