Un judecător a fost amenințat cu moartea de un om de afaceri din Cluj: „Nu i-am luat gâtul, deși o puteam face în mai puțin de o secundă”

Un judecător a fost amenințat cu moartea de un om de afaceri din Cluj: „Nu i-am luat gâtul, deși o puteam face în mai puțin de o secundă”
| Foto: rfi.ro

Un om de afaceri din Cluj este acuzat că l-a amenințat cu moartea pe judecătorul care i-a menținut controlul judiciar după ce ar fi hărțuit o avocată.

Așadar, suspectul a trimis mesaje de amenințare pe adresa de corepondență a Judecătoriei Cluj-Napoca, în decembrie 2019, unele dintre mesaje conținând expresii precum „aș putea pune în mai puțin de o secundă pe offline pe cineva” ori „nu i-am luat gâtul, deși o puteam face”, cel din urmă făcând referire la avocata pe care inculpatul este acuzat că a hărțuit-o, relatează clujust.ro.

„La data de 18.12.2019, Boc Ioan Alexandru l-a amenințat pe judecătorul persoană vătămată Tiliciu Alexandru, în scop de intimidare și de răzbunare în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, în concret, în contextul în care Boc Ioan Alexandru, domiciliat în municipiul Cluj-Napoca, era judecat sub control judiciar în dosarul privind săvârșirea infracțiunilor de distrugere, hărțuire, amenințare și ultraj judiciar (...)”, se arată în documentele cuprinse la dosar.

În același dosar, sunt atașate foarte multe mesaje de amenințare trimise de suspect către Judecătoria Cluj-Napoca.

Unele dintre mesajele de amenințare, trimise de omul de afaceri clujean:

„De ce pizda mamii lui tiriciu mi s-a prelungit controlul judiciar când eu ieri am trecut de 3 ori pe lângă melinda tutu și nu i-am luat gâtul deși o puteam face în mai puțin de o secundă?”.

„Să te ducii tiriciule în p***a mătii acasă în Hunedoara...să judeci acolo incompetentule...și căcatule ce ești”

Același inculpat are la activ o condamnare de 5 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare pentru distrugere, hărțuire, amenințare și ultraj judiciar. Iniția, Judecătoria Cluj-Napoca îl condamnase la ispășirea pedepsei în regim de detenție, dar Curtea de Apel a dispus suspendarea pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Articolul integral poate fi citit pe clujust.ro.

Comenteaza