Un român a comandat otravă pe DarkWeb pentru a-şi ucide o rudă

Un român a comandat otravă pe DarkWeb pentru a-şi ucide o rudă

Un tânăr a fost condamnat definitiv la un an închisoare cu suspendare, fiind acuzat că a comandat, prin intermediul reţelei DarkWeb, o substanţă calificată ca armă chimică, cu scopul de a-şi ucide o rudă.

Fapta datează din 2020, când, în urma unui schimb operativ de informaţii cu Departamentul pentru Siguranţă Naţională a Statelor Unite ale Americii din cadrul Ambasadei SUA din Austria, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice.

"Astfel, bărbatul bănuit, aflându-se pe teritoriul României, ar fi încercat să procure ricină, substanţă calificată ca armă chimică potrivit Listei prevăzute la Anexa 1 din Legea nr. 56/1997, cu scopul de a-şi ucide o rudă. În acest sens, bărbatul ar fi accesat reţeaua DarkWeb şi ar fi solicitat aproximativ 28 de grame de ricină", anunţă Poliţia Română.

Cel în cauză ar fi determinat o altă persoană să ridice coletul, fără ca aceasta să cunoască conţinutul real al pachetului.

DarkWeb este o reţeaua "ascunsă" de pe Internet, folosită de grupări criminale din toată lumea pentru a comanda asasinate sau pentru trafic de arme, vânzare de droguri şi alte substanţe interzise, pornografie infantilă. Se presupune că DarkWeb este de câteva sute de ori mai mare decât "Internetul vizibil".

Potrivit portalului instanţelor, tânărul respectiv se numeşte Iustin Acîrnăresei, el fiind arestat preventiv în ianuarie 2021, după care a fost plasat în arest la domiciliu şi apoi eliberat.

Ulterior, pe 21 aprilie 2021, Iustin Acîrnăresei a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice.

În aprilie 2022, Iustin Acîrnăresei a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la un an închisoare cu suspendare şi efectuarea a 60 de zile muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Suceava - Direcţia de Asistenţă Socială sau în cadrul AJOFM Suceava.

Decizia tribunalului a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, printr-o sentinţă dată pe 12 septembrie 2022.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Etichete
Comenteaza