Unul dintre cei mai temuți criminali în serie din România a fost eliberat din închisoare. A ucis 11 oameni

Unul dintre cei mai temuți criminali în serie din România a fost eliberat din închisoare. A ucis 11 oameni
| Foto: digi24

Unul dintre cei mai cunoscuți criminali din România, a fost eliberat din închisoare. A stat în spatele gratiilor 25 de ani pentru uciderea cu brutalitate a mai multor persoane fără adăpost din Baia Mare.

Grigore Bota a ieșit vineri, 5 aprilie, de pe poarta Penitaneciarului din Baia Mare, după 25 de ani de puscărie.

A fost posibil să iasă din penitenciar chiar dacă a ucis 11 persoane fără adăpost, deoarece, în cursul anului trecut, a depus la judecătorie o cerere prin care a dorit să schimbe sentinţa de detenţie pe viaţă în pedeapsă cu închisoarea pentru omor deosebit de grav, conform Observatornews.

În cele din urmă, judecătorii au accepat cererea, în luna decembrie a anului trecut, lui Grigore Bota şi au decis ca bărbatul să ispăşească o pepdeapsă de 25 de ani de închisoare pentru faptele comise, desi inițial a fost condamnat la închisoare pe viață. Acest termen s-a împlinit astăzi, 5 aprilie 2024.

Grigore Bota are în prezent, 65 de ani și este considerat unul dintre cei mai sadici și temuți criminal în serie din România postdecembristă. Cunoscut ca și ”Brancardierul morții”, bărbatul a fost condamnat, în 2000, la închisoare pe viaţă, după ce a ucis 11 bărbaţi, în perioada aprilie - august a aceluiaşi an.

Acesta își alegea victimele dintre oamenii fără adăpost, îi obliga să întrețină relații sexuale, apoi îi lovea fără încetare până îi lăsa fără viață. Cadavrele erau lăsate în diferite zone, precum în zona Gării CFR din Baia Mare sau pe malul răului.

Una dintre victime, cea de-a 12-a, a reușit să scape cu viață şi a alertat autorităţile. În acea perioadă, Grigore Bota era angajat ca brancardier la Policlinica nr. 2 din Baia Mare.

Comenteaza