Două evenimente din Cluj, între cele mai bune festivaluri din Europa VIDEO

Două evenimente din Cluj, între cele mai bune festivaluri din Europa VIDEO
Două festivaluri din Cluj se află printre nominalizaţii la concursul european de profil.

Electric Castle, care a avut în vară prima sa ediţie la castelul din Bonţida, a fost nominalizat la două categorii, la European Festival Awards: Best Medium Size Festival şi Best New Festival. La prima dintre categorii sunt nominalizate şi alte două festivaluri din România - B'EstFest şi SummerWell.

În total şapte festivaluri din România sunt printre nominalizaţii competiţiei: B'EstFest, Electric Castle, Summer Well, ArtMania, Plai, Fusion Festival şi Transylvania International Music and Arts Festival (TIMAF). Acesta din urmă a fost nominalizat la categoria Best Indoor Festival. Capul de afiş al ediţiei  din acest an a festivalului a fost celebrul violonist Edvin Marton, cu vioara sa Stradivarius evaluată la 4 milioane de dolari. Vezi mai jos cum a fost ediţia de anul trecut:


 

Electric Castle a adunat la Bonţida, la prima sa ediţie, mai bine de 32.000 de vizitatori, conform estimărilor oficiale. Festivalul a avut 92 de artişti invitaţi, între care capete de afiş au fost Morcheeba, Telepopmusik şi Dub Pistols. În organizarea festivalului au fost implicate 600 de persoane, din care 370 de voluntari. Vezi mai jos imagini de la festival:

TIMAF a ajuns la a treia ediţie în acest an şi s-a încheiat duminică la Cluj. Organizatorii acestuia spun că e vorba de un concept unic pe piaţa festivalurilor: include 13 arte consacrate - muzică, dans, arte plastice, arhitectură, street arts, teatru, literatură, publicitate, arte decorative şi design, gastronomie, arte marţiale, fotografie şi film.

Concursul european al festivalurilor are 13 secţiuni: Best Small European Festival, Best New European Festival, Best Indoor Festival, Newcomer Of The Year, Best Headliner, Festival Anthem of the Year, Best European Festival Line-Up, Artist's Favourite European Festival , Promoter Of The Year, Yourope Lifetime Achievement Award şi The Green Operations Award.

Lista scurtă a nominalizaţilor va fi anunţată în noiembrie, iar câştigătorii vor fi dezvăluiţi la ceremonia European Festival Awards ce va avea loc în localitatea olandeză Groningen, în 15 ianuarie anul viitor. La competiţia din acest an a festivaluri s-au înscris peste 300 de astfel de evenimente din 32 de ţări. Câştigătorii vor fi desemnaţi printr-o combinaţie de voturi publice şi de juriu - acesta din urmă e compus din jurnalişti, agenţi ai artiştilor şi organizatori de festival şi va conta 25% în rezultatul final. La ediţia de anul trecut s-au înscris 250 de festivaluri din 32 de ţări, iar numărul voturilor exprimate a depăşit 500.000.

Cele două festivaluri pot fi votate aici, cu contul personal de Facebook al votantului

Comenteaza