Au crescut vânzările la burkini. Un nou trend sau doar o reacţie de moment?

Au crescut vânzările la burkini. Un nou trend sau doar o reacţie de moment?
Interzicerea purtării la plajă a costumului burkini de câteva primării franceze a dus la creșterea vânzărilor acestei ținute de baie islamice.

După ce mai mulţi primari din localităţile de coastă ale Franţei au luat decizia de a interzice burkini, costumul de baie purtat de musulmane, creatoarea acestuia, australianca Aheda Zanetti, spune că, surprinzător, au crescut vânzările acestei ținute de baie islamice care ar fi cumpărate acum chiar de persoane care sunt de altă religie.

"Duminică am primit 60 de comenzi online, toate de la nemusulmani", a spus creatoarea din Sydney, adăugând că, de obicei, primește duminica 10-12 comenzi. Aceasta a mai spus că nu poate preciza numărul comenzilor de săptămâna trecută, însă a menționat că a primit numeroase mesaje de susținere de la decizia luată de câteva primării de pe litoralul francez vizând interzicerea acestui costum pe plaje, relatează 

Burkini a stârnit controverse uriașe în Franța, fiind interzis în 15 localităţi din sud-estul țării pe fondul tensiunilor ridicate în urma unei serii de atacuri jihadiste.

Aheda Zanetti, care este de origine libaneză, spune că a conceput în urmă cu peste zece ani, la Sydney, costumul burkini ca un mijloc de integrare pentru ca musulmanele practicante să se poată bucura din plin de plajă. "Multe persoane care mi-au scris sunt femei care au avut cancer la sân și mi-au spus că au căutat mereu un astfel de costum", a afirmat Zanetti.

"O mare parte din corespondenţi ... au spus că ei sunt supravietuitori ai unei forme de cancer de piele şi mereu au căutat ceva de genul ăsta, spunând: <<Slavă Domnului că am găsit pe cineva care să producă un astfel de costum de baie>>" a mai spus Zanetti adăugând că a primit un singur e-mail critic în care a fost întrebată de ce vrea să acopere trupul femeilor, pentru că "preferăm ca femeile noastre să fie goale," ar fi comentat expeditorul corespondenţei.

Există mai mulți producători de costume de baie islamice, însă Aheda Zanetti este deținătoarea mărcilor "burkini" și "burqini" (contracție de la "burqa" și "bikini"). Ea susține că a fost prima care a creat o ținută din două piese care să acopere în întregime capul, încheie AFP.

 

 

Comenteaza