Corupţia din România, dată copiilor ca exemplu, la o emisiune tv din Germania

Corupţia din România, dată copiilor ca exemplu, la o emisiune tv din Germania
„În România, mulți oameni plătesc bani în plus pentru lucruri la care e interzis să se ceară bani în plus. Asta se numește corupție. Mulți români demonstrează în aceste zile împotriva corupției", se explică în emisiunea Logo! dedicată copiilor germani.

Emisiunea "Logo! Die Welt und Ich" (Lumea și eu) - a postului TV pentru copiii germani KIKA (aparținând canalului național ZDF) a atins, în seara de luni, 13 februarie, și problema corupției, scrie cursdeguvernare.ro.

Printre subiectele prezentate în emisiunea Logo! apare şi cel al corupţiei. Micii telespectatori au avut ocazia să afle ce înseamnă corupția ("extra Geld"), unde se întâlnește ea în viața de toate zilele și, pentru a uşura înţelegerea actului, realizatorii emisiunii s-au gândit că ar fi bine să dea un exemplu cât mai relevant... ceea ce se întâmplă în România.

Explicația a atins inclusiv reacția populară față de mită - de la medic la funcționar, politist, judecător și politician - prin protestele de stradă de la București, acoperite și ele, de o altă știre prezentată pe înțelesul copiilor.

Emisiunea se difuzează zilnic de la ora 19,50 şi se vrea un fel de buletin de ştiri pentru copii care acoperă știrile din lume abordate și de postul mamă ZDF.

 "În România, mulți oameni plătesc bani în plus pentru lucruri la care e interzis să se ceară bani în plus. Asta se numește corupție. Mulți români demonstrează în aceste zile împotriva corupției. Logo! explică unde și cum există corupția zilnică în România" . 

Comenteaza