Americanii, privind accesul transexualilor în toaletele publice

Americanii, privind accesul transexualilor în toaletele publice
Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în SUA, majoritatea respondenților s-au opus legilor de restricţionare a persoanelor transgen privind utilizarea toaletelor în concordanţă cu identitatea lor de gen, indicând o acceptare tot mai mare a drepturilor homosexualilor.

Potrivit Reuters, 53% dintre americanii intervievaţi se opun legilor care impun persoanelor transgender să utilizeze băi care corespund sexului lor la naștere. 

Studiul a aratat ca 39% dintre respondenti au fost în favoarea unor astfel de legi, iar mai puţin de unu din 10, dintre cei 2.031 adulti intervievati in luna februarie prin telefon nu a avut nicio opinie.

Această chestiune a accesului persoanelor transgen în toaletele publice a devenit cea mai recentă dispută în SUA privind drepturile lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor și transsexualilor.

În urma sondajului s-a constatat că opiniile rămân divizate, în timp ce 65% dintre democrati si 57% dintre independenți se opun legilor care limitează dreptul de acces la toalete a persoanelor transgen, 59% din republicani le susțin, iar 36% se opun. 

Potrivit datelor sondajului, care a avut o eroare de 2,6%, peste tot în Statele Unite ale Americii, acceptarea pentru căsătoriile persoanelor de același sex este în creştere, procentul celor care aprobă astfel de căsătorii ajungând la 63% în noul sondaj, fată de 52%, în 2013.

 

Comenteaza