2 restaurante din Cluj, la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză din lume

2 restaurante din Cluj, la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză din lume

Un număr de 15 restaurante de top din România participă, în 21 martie 2019, la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză din lume - Gout de France /Good France. Două sunt din Cluj-Napoca. 

România este reprezentată de 26 de restaurante din întreaga ţară la cel mai mare dineu franţuzesc din lume, Goût de France/ Good France, o manifestare gastronomică ce are loc joi şi la care participă peste 5.000 de restaurante din 150 de ţări. Tema acestui an este Provence, iar participanţii au fost invitaţi să gândească meniuri care să includă subiectul propus de campania Goût de France pentru ziua de 21 martie.

Este vorba despre 11 restaurante din Bucureşti -18Lounge, Bistro Matrioska, Frank Bistro & Dessert Bar, Gargantua d'oro, Le Bistrot Francais, La Samuelle, L'atelier de Samuel le Torrielec, MÀ, Naan Project, Savart, The Artist Restaurant, două restaurante din Cluj - Atelier de Cuisine şi Bujole, unul din Timişoara - Caruso, şi unul din Oradea -MEATic. Acestea se vor alătura unui număr impresionant de restaurante - 5.000 - din 150 de ţări de pe cele 5 continente, pentru a celebra gastronomia franceză ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică.

Acesta este al cincilea an consecutiv când România participă la eveniment, toate restaurantele înscrise urmând să ofere clienţilor, pe 21 martie, meniuri care au vocaţia de a onora gastronomia franceză de cea mai înaltă clasă şi de a pune în valoare stilul de viaţă francez, au arătat organizatorii.

Ediţia din acest an onorează tradiţia gastronomică din regiunea Provenţa, al cărei nume este sinonim cu produsele de calitate, vinurile bune şi irezistibilele savori mediteraneene, în contextul în care Goût de France/ Good France constituie şi un instrument diplomatic de excepţie pentru promovarea turismului în Franţa.

Comenteaza