3 ceaiuri care întăresc imunitatea în prag de toamnă

3 ceaiuri care întăresc imunitatea în prag de toamnă

Există plante care pot contribui la creșterea rezistenței organismului la infecții, crescându-i capacitatea de luptă împotriva bolilor și ajutându-l să-și păstreze sănătatea și vigoarea. 

Ceaiul de echinacea | Echinacea este una dintre cele mai indicate plante atunci când vorbim de întărirea imunităţii. Cercetările au arătat că echinacea stimulează producerea de globule albe, care au rolul de a apăra organismul împotriva infecţiilor cu virusuri şi bacterii. Tot echinacea grăbeşte vindecarea rănilor, are efect antiinflamator, antibacterian, imunostimulator. Două-trei căni de ceai pe zi reprezintă scutul tău de apărare împotriva bolilor sezonului rece.

Ceaiurile de măceşe şi de cătină | Măceșele și cătina sunt o sursă bogată de vitamina C, unul dintre cei mai cunoscuţi antioxidanţi, care stimulează eficienţa globulelor albe din sânge. Din acest motiv, cele două fructe, cu vitamina pe care o conţin, pot trata, dar mai ales preveni o mulţime de probleme de sănătate, ajută la formarea anticorpilor şi implicit la întărirea sistemului imunitar. 

Ceaiul de tei | Ceaiul de tei este cunoscut îndeosebi pentru propretatea lui de a calma, favorizând un somn mai bun, mai linistit. Ceea ce nu multă lume știe este faptul că acest ceai poate fortifica sistemul imunitar. Stresul este un factor care determină slabirea și scăderea sistemului nostru imunitar și, datorită proprietăților sale calmante, ceaiul de tei vă scapa ușor de stres, iar dacă răceala a început să se instaleze deja, ceaiul de tei o poate alunga.

Comenteaza