48 de ore în Transilvania. Clujul, lăudat într-o revistă britanică

48 de ore în Transilvania. Clujul, lăudat într-o revistă britanică
Transilvania, şi, mai ales, municipiul Cluj-Napoca, au fost omagiate în paginile unei reviste care se distribuie împreună cu tabloidul britanic The Sun.

Articolul, intitulat "48 de ore... în Transilvania" (48 hours... in Transylvania), a fost publicat în 24 februarie pe site-ul revistei Fabulous.  Autoarea materialului, Kate Wills, laudă destinaţiile turistice, preparatele culinare şi localurile publice din zonă, punând accentul în special pe municipiul Cluj-Napoca.

"Da, e un loc real. Şi nu este vorba doar despre Dracula - Lonely Planet a clasat Transilvania pe prima poziţie în topul regiunilor de vizitat în acest an. Cu o scenă artistică avangardistă, peisaje epice şi castele gotice, reprezintă un city break extrem de ieftin - usturoiul şi crucifixurile sunt opţionale", începe ea articolul. 

În continuare sunt recomandate Fabrica de Pensule şi Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca, rezervaţia de urşi de la Zărneşti, Castelul Bran, Poiana Braşov, Sighişoara, sarmalele şi papanaşii. 

"Cluj-Napoca, cel mai mare oraş din Transilvania, are expoziţii neaşteptate şi de teatre din belşug. Cutreieraţi pe gratis Fabrica de Pensule, un grup de galerii, studiouri şi spaţii teatrale.

Treceţi mai apoi pe la galeria Quadro, de unde puteţi cumpăra produse ceramice locale şi fotografii. Terminaţi turul cu o vizită la Colecţia de Istorie a Farmaciei din cadrul Muzeului Naţional de Istorie, unde vă aşteaptă o comoară de poţiuni şi de echipamente antice de laborator, desprinse parcă din Harry Potter", se mai arată în material. 

În articol sunt menţionate şi o serie de restaurante, puburi şi cafenele unde turiştii pot degusta preparatele tradiţionale româneşti sau să savureze băuturi delicioase.

Comenteaza