8 destinații ieftine pentru luna octombrie

8 destinații ieftine pentru luna octombrie

Dacă vrei să zbori ieftin în octombrie, alege măcar una dintre aceste destinații.

Vă prezentăm o listă de destinații de octombrie, alese pe seama celor mai ieftine bilete de avion, potrivit momondo.ro:

1. Torino, Italia

Pentru că, atunci când indici cu degetul Italia, majoritatea călătorilor neștiutori dau buzna către triunghiul Roma-Florența-Veneția, ca și cum nimic nu ar mai conta în universul pastelor, iar Torino rămâne un colț de Italie ușor subestimat. Greșeală fatală cu semnul exclamării pentru că acest oraș italian nordic are atâtea în desagă încât nu ne trezește nici cea mai mică suspiciune faptul că Nietzsche și alți intelectuali și artiști cu creier baban l-au ales pentru a-și marca trecerea prin lume.

2. Oslo, Norvegia

Dacă vrei să vezi civilizația la capacitatea ei maximă, îți datorezi măcar o călătorie în Oslo în viața asta. Și cine a spus că civilizația ucide relațiile interumane? Adevărat, poate că primul lucru pe care îl va face orice norvegian pe care îl întrebi ceva pe stradă, nu va fi să se piardă într-o îmbrățișare puternică la pieptu-ți (pentru așa ceva te îndrepți spre țărmurile Mediteranei), dar cei de aici și-au făcut o reputație de oameni cinstiți până la Dumnezeu.

3. Londra, Regatul Unit

Infinite sunt motivele pentru a vedea Londra în octombrie, dar să începem cu ce-i plăcut și ochiului, și stomacului, dar și bătrânului buzunar. Iubitorii de bere și de fete îmbrăcate în costume tradiționale nemțești o să fie voioși nevoie mare să afle că în Londra lui octombrie se întâmplă cel mai mare Oktoberfest din întregul Regat Unit.

4. Palermo, Italia

Orașele care, de-a lungul istoriei, au fost, din cauza poziției strategice pe care o ocupă (un dar și un blestem, totodată) ocupate succesiv de greci, romani, normazi, spanioli, austrieci și arabi… ei bine, trebuie că știu câte ceva despre îmbinarea culturilor diferite de la cer la pământ. Începe-ți investigațiile istorice, cercetând bisericile, lăcașe de cult unde stilurile vestic, islamic și bizantin s-au contopit năstrușnic și au azvârlit Capela Palatină sau Catedrala din Palermo, de exemplu, fix pe Lista Patrimoniului UNESCO.

5. Bristol, Regatul Unit

În trecut un port care și-a clădit faima pe seama transportului de condimente, tutun, și zahăr, actualmente o boemie universitară și un amalgam de artiști, Bristol a fost desemnat cel mai potrivit oraș britanic unde să-ți faci veacul. Oricum, ca să-i înțelegi originile, o vizită în zona portuară alături de un cap băgat pe ușa muzeului de istorie M Shed din zonă, sunt imperios necesare.

6. Zadar, Croația

Un motiv zdrobitor de a vizita coasta dalmată pe vreme tomnatică este că absența agreabilă a valurilor de turiști atrași de Croația ca un magnet de ușa frigiderului. Și se aude cum că aici s-ar putea vedea cel mai frumos apus de soare pentru cei ce se înfățișează pe Salutul Soarelui, o lucrare a artei contemporane construită din panouri solare dispuse în formă de cerc.

7. Belgrad, Serbia

Dacă ai citit câte ceva în prealabil despre istoria Serbiei sau dacă vântul ți-a adus în mână vreo broșură turistică, ai observat, poate, că trecutul țării este în mare parte un trecut militar. Și nu-i loc mai bun să afli ce-a pătimit țara din timpuri medievale și până la bombardamentul din 1999 decât Muzeul Militar.

8. Bruxelles, Belgia

În fieșce zi a săptămânii, la oricare oră din zi sau din noapte, în Bruxelles se găsește câte ceva de făcut. Se găsește de dansat undeva pe fiecare stil de muzică inventat vreodată, se găsește de vizitat vreo galerie cu artă, se găsește câte un concert, o sesiune de jam, un festival (de film, de muzică, de mâncare), o sărbătoare națională a vreunei minorități, o competiție sportivă, un language exchange (de cel puțin două ori pe zi)… orice îți poate trece prin minte, găsești în Bruxelles. Oricând!

Comenteaza