A murit actriţa Gena Rowlands care a interpretat-o colosal pe Allie în “The Notebook”

A murit actriţa Gena Rowlands care a interpretat-o colosal pe Allie în “The Notebook”
| Foto: https://ew.com

S-a mai stins o stea de la Hollywood: a murit marea actriță Gena Rowlands. Aceasta a făcut furori în filmul “The Notebook”. 

Actrița Gena Rowlands a murit miercuri, la reşedinţa familiei din Indian Wells, California, Statele Unite, la vârsta de 94 de ani. Anunțul a fost făcut de către fiul ei, regizorul Nick Cassavetes. 

Unul dintre cele mai îndrăgite roluri ale sale a fost ”The Notebook”, regizat de fiul ei, Nick. Gena Rowlands a jucat acolo rolul protagonistei Allie, ajunsă la bătrânețe și suferind de Alzheimer. Gena Rowlands interpreta versiunea înaintată în vârstă a aceluiași personaj interpretat de Rachel McAdams în îndrăgitul film de dragoste, care avea și demență. Ironia sorții face ca, la 20 de ani de la premiera filmului, și actrița să fi suferit de aceeași boală, după cum anunța la începutul acestui an fiul ei.

Actriţa americană Gena Rowlands este de trei ori câştigătoare a premiului Emmy şi de două ori nominalizată la Oscar pentru portretele sale captivante ale unor femei puternice şi cu probleme în dramele poliţiste „Gloria” şi „A Woman Under the Influence”.

Gena Rowlands a format un cuplu legendar la Hollywood cu regizorul şi actorul John Cassavetes. Au colaborat la 10 filme, inclusiv „Faces” (1968), „Minnie and Moskowitz” (1971), „Opening Night” (1977) şi „Love Streams” (1984). Deşi a lucrat şi cu alţi regizori de renume – Paul Mazursky („Tempest”), Paul Schrader („Light of Day”) şi Woody Allen („Another Woman”) – munca ei cu Cassavetes a definit cinematografia independentă americană a anilor ’70 şi ’80.

Comenteaza