Foto Amintiri din Vechiul Cluj: Podul cu sârme din Grigorescu... "S-a rupt de două sau trei ori"

Amintiri din Vechiul Cluj: Podul cu sârme din Grigorescu...  "S-a rupt de două sau trei ori"
Amintiri din Vechiul Cluj: Podul cu sârme din Grigorescu...  "S-a rupt de două sau trei ori"
Amintiri din Vechiul Cluj: Podul cu sârme din Grigorescu...  "S-a rupt de două sau trei ori"

Pe grupul de Facebook Amintiri din Vechiul Cluj localnicii sunt încurajaţi să posteze amintiri cu ceea ce îşi amintesc despre oraş, alături de poze din copilărie şi adolescenţă.

Două fotografii cu "Podul cu sârme din Grigorescu", a fost postată de Emi Burgh, iar acesta a deschis cutia amintirilor:

"E puntea de la Cotu' lui Puți în capăt la Grigorescu... Doamne frică-mi era să trec, că era adâncă apa-n Someș și nu știam să înot, dacă cădeam... treceam mai jos pe scânduri de la vechiul baraj, era mai mică apa. Doamne ce amintiri frumoase din copilărie. Mulţumesc"

"Mă dădeam cu bicicleta pe platoul de la gat. Când era cald bine coboram şi ne băgam sub cascadă. Pe vremea punţii până prin 70-71 puntea era singura legătura între capătul Grigorescului şi Mănăştur. Nu se sărea în apă de pe punte că adancimea era destul de mică. Vara duminica malul ăla era loc de picnic TAPL-ul scotea grătarul de mici şi berea la sticlă iar pt. puştime era sucul la sticlă sifonat cu gust de lămaie... era înainte de aparitia lămâiţei şi frucolei..."

"Oooo, da! Ce amintiri !",  "Mai sus erau copaci de acolo săream în apa", "Am sărit în apă de pe puntea asta, de zeci de ori. Am copilărit la 2-300 de metri in aval."

"Pe la începutul anilor '70 dacă bine ţin minte într-o duminecă erau foarte mulţi pe pod şi podul s-a rupt, cred că nu a murit nimeni câţiva s-au accidentat. Cei mai mulţi s-au speriat", au scris clujenii care şi-au amintit de podul cu sârme. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza