Foto Amintiri din vechiul Cluj. Stația de tramvai de pe Barițiu, finalul anilor '80

Amintiri din vechiul Cluj. Stația de tramvai de pe Barițiu, finalul anilor '80

Stația de tramvai de pe strada George Barițiu din Cluj-Napoca, sensul Gară - Mănăștur, era amplasată, inițial, în dreptul fostei cofetării "Parc".

Tramvaiul a fost introdus în Cluj la finalul anilor '80, mai exact, primele garnituri au fost puse pe șină în 1987. Traseul tramvaiului, care este același și astăzi, a fost gândit să lege Mănășturul de gară, dar mai important, de fostul CUG.

Fotografiile au fost publicate pe grupul de Facebook ”Amintiri din Vechiul Cluj”.

Amintiri din vechiul Cluj. Stația de tramvai de pe Barițiu, finalul anilor 1980

Iată ce își amintesc clujenii despre acea perioadă:

"Îmi amintesc de vremurile acestea. Aveam 15 ani in 1988. Cand am călătorit prima oara cu TRAMVAIUL" / "Triste vremuri, totul era cenușiu și rece. Chit ca e poza alb negru, chiar dacă ar fi fost color, tot cenușie și rece ar fi fost. Am călătorit cu astfel de mijloace de transport de sute de ori, agățat pe ultima scară, pe vânt și ploaie. Cei care o să vreți să îmi spuneți cat de frumos și bine era pe vremea aia vă rog să mă scutiți" / "Păcat că nu are nimeni poze cu modul în care circulam în perioada aceea, de acolo spre Mănăștur. De multe ori circulam pe scări, în afara tramvaiului, ținându-mă de barele metalice ale ușilor. Dacă ar fi avut viteză mare tramvaiul, la greutatea mea de atunci, puteam flutura ca drapelul" / "Doamne, greu o fost..." / "Vai lume cât am circulat cu ele, de multe ori numa pe scări cu ușile deschise .... vremuri frumoase dar de mult apuse !!!"

Amintiri din vechiul Cluj. Stația de tramvai de pe Barițiu, finalul anilor 1980

Amintiri din vechiul Cluj. Stația de tramvai de pe Barițiu, finalul anilor 1980

În 2011, liniile de tramvai și stațiile de pe strada George Barițiu au fost reabilitate, iar stația de la cofetăria Parc a fost mutată în dreptul Teatrului Maghiar, unde se află și acum.

Sursă foto: Amintiri din Vechiul Cluj
 
Comenteaza