Video Andra, impresionată de Craii Măgurii de la Cluj

Andra, impresionată de Craii Măgurii de la Cluj

Concurenții de la "Românii au talent" i-au răscolit Alexandrei Măruță amintiri despre tatăl ei și despre obiceiul pe care îl avea în fiecare seară, la Câmpia Turzii.

Un cor de bărbați din Cluj aproape a adus lacrimi în ochii juratei. Concurenții au interpretat o melodie emoționantă, pe care tatăl ei i-o cânta în fiecare seară, înainte de culcare. Ea le-a propus celor de la Craii Măgurii să îl adopte în grupul lor și pe tatăl ei, care locuiește la distanță mică.

„Foarte frumos. Mie îmi aduce aminte de copilărie pentru că este cântecul pe care tata mă adormea. Pentru mine a devenit un cântec de leagăn și chiar mă gândeam dacă mai aveți un loc liber și pentru tata, vă propun să îl luați și pe el. Nu e departe, o oră și jumătate, două până la Negreni”, a mărturisit Andra.

Florin Călinescu a fost emoționat de versurile ce amintesc de istoria dificilă și dureroasă a unui popor care a luptat pentru un singur lucru: unirea, conform Impact. Juratul a explicat că este fericit că a avut norocul să nu trăiască acele vremuri descrise de cântec, dar că este vital ca el să se transmită din generație în generație, pentru că „trebuie să rămână viu pentru jertfa de atunci”. 

„Partea bună e că acele vremuri au trecut, cântecul nu mai are obiectul muncii. Dar trebuie să rămână viu pentru jertfa de atunci. Vă dați seama ce adevăr trăit a fost acolo? Acum, după 100 de ani, trebuie să facem un lucru la fel de greu: să ținem țara întreagă. Și o să o ținem cumva”, a mărturisit actorul.

Comenteaza