Apel la 112 pentru un tânăr de 22 ani din Ucraina, rătăcit în munți, după ce a trecut frontiera în România. Peste ce au dat salvamontiștii care l-au căutat

Apelul venit prin 112 de la soția tânărului de 22 ani rătăcit în munți. Acesta a plecat de luni dimineață de acasă în urma primirii ordinului de încorporare.

După primirea apelului, echipele Salvamont și Poliția de Frontieră au pornit în căutarea tânărului. 

Bărbatul nu a mai putut fi contactat marți, nu avea semnal la telefon, au transmis salvamontiștii  de la Salvamont Maramureș. Ultima locatie pe care a obtinut-o sotia lui a fost cu circa 3 ore înainte de apel, acesta fiind se pare deja în Romania nu departe de zona de frontiera cu Ucraina.

O echipă de la Salvamont Maramureș și un echipaj al Poliției de Frontieră au plecat în căutarea tânărului, iar altă echipă Salvamont, de suport, a rămas în așteptare, în caz de nevoie.

În cele din urmă, a fost vorba despre un grup de trei ucraineni. Echipele de căutare-salvare au găsit doi cetăţeni ucraineni, unul fiind tânărul de 22 de ani pentru care s-a dat alarma. Al treilea ucrainean (din spusele celor doi) nu a mai trecut frontiera întorcându-se din drum.

După o coborâre de aproximativ două ore, cei doi au fost predaţi echipajelor medicale. Conform salvamontiștilor, aceștia erau obosiți, uzi, nemâncați și în hipotermie ușoară.

Conform tvrinfo.ro, al treilea ucrainean a fost abandonat de cei doi care au fost găsiţi. Un echipaj al Poliţiei de Frontieră a făcut verificări şi l-a găsit pe acesta decedat în albia râului.

La operaţiunea de recuperare au participat echipaje de la Salvamont Maramureş şi de la Poliţia de Frontieră.

Comenteaza