Aveţi de mers la nunţi vara aceasta? Pregătiţi bani serioşi la "cinstitul miresei" în 2022

Aveţi de mers la nunţi vara aceasta? Pregătiţi bani serioşi la "cinstitul miresei" în 2022
| Foto: playtech.ro

Suntem în plin sezon de nunți și numărul acestora a crescut după ce în ultimii doi ani astfel de petreceri au avut restricții din cauza pandemiei, dar au  crescut şi preţurile, aşa că pentru darul de nuntă românii vor scoate din buzunare sume considerabile. 

Darul de la "cinstirea miresei" acoperă, în primul rând, costurile cu meniul și divertismentul din timpul petrecerii, costuri care au explodat în România odată cu ultimele scumpiri. Restul banilor, cam jumătate din sumă, ar fi banii pe care cuplul îi poate folosi după bunul plac.

În general, pentru a nu fi probleme, suma dăruită se poate calcula după o formulă foarte simplă. Se înmulțește prețul meniului cu 2, astfel că dacă acesta a costat 300 de lei, darul ar trebui să fie minim 600 de lei. Recomandat este să ții cont și de atmosferă, muzică, decor când suplimentezi suma.

Darul poate să crească în funcție de relația sau gradul de rudenie cu mirii, astfel că e indicat și se obișnuiește ca nașii, frații, părinții și prietenii apropiați să lase în plic o sumă mult mai mare decât cea dăruită de un invitat obișnuit.

Astfel, pe scurt, dacă meniul costă 250 de lei, un invitat simplu poate să lase 400-500 de lei (dublu dacă vine însoțit). Rudele apropiate tind să lase undeva la 600-700 de lei de persoană, în timp ce nașii le oferă finilor minim 3000 de lei. Părinții sunt mai darnici, fiecare în funcție de posibilitatea financiară.

Potrivit economica.net, românii sunt cei mai generoși când vine vorba despre darul pentru cuplul proaspăt căsătorit. Românii lasă mirilor între 100 și 500 de euro de persoană, adică o sumă mai mare dacă sunt foarte apropiați sau chiar rude și ceva mai puțin dacă sunt, de exemplu, colegi de muncă.

Japonezii lasă la nuntă între 200 și 370 de euro, dar germanii și americanii nu sunt la fel de darnici. În Germania, colegii sau simplele cunoștințe lasă și 30 de euro mirilor, în timp ce familia, domnișoarele și cavalerii de onoare oferă în jur de 100 de euro. În Statele Unite ale Americii valoarea darului este între 95 și 118 euro. De asemenea, polonezii, irlandezii și spaniolii oferă cel puțin 50 de euro de persoană, iar suma maximă ajunge la 200 de euro.

Comenteaza